Utbildning

MOP

Gymnasieskola MoP
MoP är förkortningen för Music and Production - som är ett annat namn för Katedralskolans estetiska program musik. Music and Production är ett av Sveriges största musikgymnasium som drivs i ett samarbete mellan Katedralskolan i Skara och MusicCenter Skara. Vårt företag har hand om all den musikrelaterade undervisningen samt delar av de administrativa uppdragen som följer utbildningen.

Musikämnena läser eleverna på Music Factory, ett fantastiskt musikhus mitt i centrala Skara. Kärnämnena och en del av de karaktärsämnen, som inte är musikrelaterade, läser eleverna vid Katedralskolan i Skara. Utbildningen startades 2001, då med 11 elever. Idag går cirka 175 elever på utbildningen. Detta gör Music and Production till ett av Sveriges största musikgymnasium.

Från höstterminen 2013 har MoP ett riksintag på inriktningen mot Dataspel musik/ljud. En inriktning som drivs i ett nära samarbete med Högskolan Skövde.

Läs mer på musicandproduction.se


Gymnasiesärskolan Music Center School
MCS
En friskola som erbjuder nationellt estetiskt program med inriktningarna Dans och Musik

Music Center School vänder sig till dig som har intresse för musik och dans.
Här får du utveckla din kreativa förmåga, din fantasi, inlevelse och uttrycksförmåga.

Vi arbetar i gemensamma sceniska produktioner där vi tränar på att samarbeta, ta initiativ och ansvar. Tillsammans skapar vi!

Utbildningen bedrivs i centrala Skara på Music Factory. Music Factory är ett modernt musikhus som även inrymmer musikdelen till Estetiska programmet- musik – MoP, Music Passion- ett musikprojekt genom omsorgsförvaltningen, danskurser mm.
– Helt enkelt ett hus fyllt av musik och dans i olika former!

Läs mer musiccenterschool.se

 

Music Factory Metis
I samarbete med Friskolan Metis driver vi musikprofilen Music Factory MetisMusicCenter i Skara sköter musikundervisningen och det är samma lärare som arbetar med Music and Production (Mop). Du läser cirka 5 timmar per vecka på Music Factory Metis. Lektionerna är varierande och vi arbetar med allt från mindre grupper till helklass. Vi arbetar mycket med utåtriktad verksamhet och deltar självklart i Metis tre stora projekt som redovisas skriftligt, muntligt och estetiskt under tre stora redovisningar under läsåret. Att arbeta i projekt innebär att arbeta över ämnesgränserna. Kör, ensemble, inspelning, musikdata, studio och instrumentundervisning är några av de områdena som du får jobba med på Music Factory Metis. Du läser förstås alla ämnen som finns på grundskolan och dessa läser du på Metis. Vi arbetar i små grupper med engagerade lärare, för att du som elev ska kunna lära dig så mycket som möjligt i en trygg miljö.

Friskolan Metis


Fortbildning inom Musik
Vi på MusicCenter skräddasyr gärna ett upplägg för er verksamhet. Vi arbetar såväl med kontinuerlig undervisning som externa föreläsningar. Vi har stor erfarenhet av att komplettera befintlig musikundervisning med enskilda projekt samt att arbeta med projektinriktade dagar. Inspelningsprojekt mot skoler, klasser och musikprofiler är något vi har storerfarenhet av.

Vår proffesionella personal kan komplettera er befintliga musikundervisning med kompetens i exempelvis:

Årskurs F-6
Digitala verktyg, Musikskapande, Sång/kör, Bruksspel, Musikprojekt enligt önskemål m.m.

Årskurs 7-9
Digitala verktyg, Musikskapande, Improvisatiion, Sång/kör, Bruksspel, Musikprojekt enligt önskemål m.m.

Elever med särskilda behov

Sång och språkutveckling, Motorik och rörelse, Musikskapande, Musikprojekt enligt önskemål.

 

Övrig undervisning
MusicCenter levererar även undervisning till särskolor, privata uppdragsgivare, kommunala grundskolor, studiecirklar mm.